Shkup - 13.02.2020

TAKIM SPM - AZ


Sot me datë 23.01.2020 në hapësirat e Agjencisë për Zbulim (AZ), drejtori i Agjencisë,z. Erolld Musliu u takua me kryetarin e Sindikatës së policisë së Maqedonisë d-r Marjan Kicev. Ky është takimi i parë pas zgjedhjes së kryetarit të SPM në nëntor të viti 2019 me drejtorin e AZ.

Gjatë takimit drejtori i AZ, Erold Musliu informoi kryetarin e SPM, Marjan Kicev për propozim ligjin për Agjencinë për Zbulim i cili kaloi procedurën ligjore përpara Qeverisë së RMV me 21.01.2020.
SPM morri pjesë në përgatitjen e ligjit të ri të Agjencisë për Zbulim në pjesën lidhur me promovimin e të drejtave të punonjësve, kushtet e pensionimit si dhe pjesën lidhur me pagat e barabarta me punonjësit e institucioneve me funksione të përbashkëta siç janë MPB, ASN dhe ATO.
Në përgatitjen e propozim ligjit për AZ ku mori pjesë edhe SPM rrumbullaksohen reformat e sigurisë si parakusht për anëtarësimin e vendit në NATO dhe BE.