Shkup – 15 dhjetor , 2022

Drejtori i AZ-së në mesin e studentëve të Fakultetit filozofik


Me ftesë nga Instituti për Siguri, Mbrojtje dhe Paqe pranë Fakultetit Filozofik në Shkup, me datë 15.12.2022 drejtori Erolld Musliu, mbajti ligjeratë para studentëve si dhe përgjigjej në pyetjet e tyre.

Në fillim studentëve iu prezantua struktura e Agjencisë në sistemin e sigurisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut si dhe funksionimi i institucionit në kushte kur përballemi me sfida të shtuara të sigurisë, në përputhje me konceptin Strategjik të NATO-s 2022.

Duke pasur parasysh kontekstin aktual të sigurisë, drejtori Musliu iu referua agresionit rus ndaj Ukrainës nga prizma e punës të shërbimeve të inteligjencës.

Para studentëve u shqyrtuan aspektet e ndryshme të konfliktit dhe kërcënimeve aktuale të cilat prodhohen në hapësirën më të gjerë Euro-Atlantike. Drejtori theksoi se AZ-ja jep kontributin e saj në Aliansën për ndjekjen dhe shkëmbimin e informacioneve lidhur me agresionin dhe reflektimin e tij në rajon. Prezenca e drejtorit të AZ-së shkaktoi kureshtje te studentët të cilët me pyetjet e tyre u frymëzuan me mënyrën e punës së agjencive të inteligjencës duke i kuptuar më mirë dukuritë aktuale të sigurisë.