Еролд Муслиу за Дојче Веле: Констелациите во Западен Балкан не може да се решат со нон-пејпери

Скопје – 28 мај 2021 година

Појавата на такви неофицијални документи е опомена за одолговлекувањето на официјалниот дијалог Белград- Приштина и на разговори за отворените прашања во регионот, вели директорот на Агенцијата за разузнавање...

Известување

Скопје – 10 мај 2021 година

Денес, на 10 мај 2021 г., Комисијата за надзор над работата на АНБ и АР, оствари надзорна посета во просториите на Агенцијата за разузнавање...

Честитка од директорот Еролд Муслиу по повод 29 Март – Денот на Агенција за разузнавање

Скопје – 29 март 2021 година

Почитувани колеги, Дозволете да Ви го честитам 29 Март – Денот на Агенција за разузнавање, на кој прославуваме 26 години од нејзиното постоење. Чест и привилегија е да се биде припадник во ваква институција...

Еролд Муслиу за РСЕ: И Северна Македонија е мета на ковид дипломатија

Скопје – 22 март 2021 година

Преку лажни вести и пропаганда, а користејќи ја состојбата со вакцините во борбата против корона вирусот, големите држави вршат притисок врз владите во регионот...

Дебата со граѓански организации

Скопје – 18 февруари 2021 година

Заменик директорот на Агенцијата за разузнавање, Александра Бакревска Додовска, денеска во Центарот за европски стратегии „Евротинк“, учествуваше на едукативно - дебатната сесија #EUROTALK, со претставници на граѓански организации кои работат на прашања поврзани со безбедноста...

Потпишан меморандум за соработка со АНБ

Скопје – 10 февруари 2021 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу, денеска, во просториите на Агенцијата за раузнавање, потпиша Меморандум за соработка со директорот на Агенцијата за национална безбедност, д-р Виктор Димовски...

Интервју на Еролд Муслиу за МКД.МК

Скопје – 02 декември 2020 година

ЕРОЛД МУСЛИУ: БУГАРИЈА НЕ Е БЕЗБЕДНОСНО ПРАШАЊЕ. Улогата на исламските верски заедници повеќе ја гледам од аспект на превенција и спротивставување на радикализацијата, која треба да се реализира во соработка...

Средба со претставници на Македонскиот полициски синдикат

Скопје – 17 септември 2020 година

Директорот на Агенцијата за разузнавање, Еролд Муслиу денеска (17.09.2020) оствари средба со претставници на Македонскиот полициски синдикат предводени од претседателот, д-р Марјан Кицев и од генералниот секретар, Киро Трајковски...

Соопштение

Скопје – 09 септември 2020 година

На 09.09.2020 г., во официјална посета на Агенција за разузнавање (АР) на Репубика Северна Македонија беше командантот на мисијата на КФОР, генерал –мајор Микеле Риси, придружуван од неговите соработници. Ова е прва средба на командант на КФОР со директор на Агенција за разузнавање на Република Северна Македонија...

Интервју на Еролд Муслиу за Радио Слободна Европа

Скопје – 01 јули 2020 година

ДОБИВАМЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ ЗА „ДИВО НАСЕЉЕ“. НЕ ИСЧЕЗНАА СИТЕ ТАЈНИ СО ЗАГИНУВАЊЕТО НА ДЕЛ ОД ВОДАЧИТЕ НА КУМАНОВСКАТА ГРУПА БЕГ РИЗАЈ И МИРСАД НДРЕЦАЈ. НЕ БИЛЕ САМО ТИЕ ДВАЈЦА КОИШТО ИМАЛЕ КОНТАКТИ СО СЛУЖБИТЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА РАЗУЗНАВАЊЕ ЕРОЛД МУСЛИУ ВО НЕДЕЛНОТО ИНТЕРВЈУ НА РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА...